Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Forvirring vedr. hvedetyper

- indlægget er vist 5546 gange.

Oprettet af: [ Bruger slettet ]
D. 23.02.2004 kl.19:44
Hej!
Jeg har læst samtlige bøger om blodtypediæten af Peter D´Adamo og er ved at omlægge min og min families kost (type A og AB). Der er dog visse fødevarer, jeg er i tvivl om og ikke ved, hvem jeg skal kontakte. Tvivlen gælder især hvedemelsprodukter, som i de forskellige bøger er opstillet forskelligt. F.eks. er jeg meget i tvivl om durumhvedemel er det samme som semolina-hvedemel? I bøgerne holdes de adskilt som to forskellige hvedemelstyper, men bag på alle pastapakker står der, at pastaen er fremstillet af durumhvedemel (semolina).....? Er semuljehvede det samme som durumhvede?

P.S. I øvrigt ville det være rart, at der i de danske oversættelser var en kontaktperson i Danmark, som man kunne henvende sig til, da der er mange folk, der gerne vil afprøve diæten men er i tvivl om en del detaljer. Og man får absolut ingen hjælp i det etablerede sundhedssystem - læger og andre højtuddannede fagfolk griner højt af denne diæt. Findes der en hjemmeside, hvor diæten bliver debatteret rent fagligt (af fagfolk)?


Besvaret af: [ Bruger slettet ]
D. 23.02.2004 kl.19:45
Kære Unni Hansen.
Jeg forstår godt din frustration, men du skal vide at du er midt i en diætrevolution. Durum- og semuljehvede er det samme. For A- og AB er det ikke så afgørende, som for blodtype 0. De er meget intolerante over for almindelig hvede. Der vil frem over komme meget om denne diæt, som mange allerede har haft meget glæde af. d'Adamos bøger er meget amerikanske, men han har startet en positiv udvikling, som vi kun har set begyndelsen af. Du er meget velkommen til at benytte disse sider til at viderebringe dine erfaringer. Venlig hilsen VitaminDoktor.



Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms