Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Sure og basiske fødevarer

- indlægget er vist 12454 gange.

Oprettet af: unni
D. 18.05.2004 kl.15:42
Hej!
Blodtypediæten handler en del om syre-basebalancen i kroppen. Så vidt jeg ved, bør man have et baseoverskud, men hvor meget? Og hvilke overordnede fødevarer eller fødevaregrupper reagerer henholdsvist surt og basisk i kroppen?

Med venlig hilsen Unni


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 22.05.2004 kl.13:07
Kære Unni
Det er et meget vigtigt emne du der berører. Jeg har brugt ca. 50 sider i bogen "Mad som medicin og Blodtypekost", på at forklare disse forhold. Det er den ene af de 3 nye bøger der nu udkommer om ca. 14 dage. De to andre er "Vitaminer og Mineraler" og "Når Naturen Helbreder", alle 3 på forlaget ArtPeople - PeoplesPress i København.
Hovedprincippet er at blodtyperigtig mad også er "basisk". Det vi tidligere kaldte "basisk mad", der ikke passer til din blodtype, kan i praksis give dig syreproblemer.
Venlig hilsen Vitamindoktor.


Besvaret af: unni
D. 24.05.2004 kl.08:05
Hej igen!

Interessant! D.v.s. at fødevarer reagerer hhv. surt eller basisk i forhold til den blodtype, vi har? Hvad der er basisk for type AB er ikke nødvendigt basisk for type O?

Se, det giver jo forklaringen på, hvorfor jeg ikke synes, at det jeg ellers læser om sure og basiske fødevarer generelt, passer på mig! Ifølge den gængse teori burde jeg nemlig være i syreoverskud, når jeg spiser efter blodtypediæten for AB. Men jeg har kun symptomer, når jeg ikke spiser efter diæten. Det gør jo denne teori til skamme.... eller rettere sagt: Syre-base-teorien burde jo så indrettes efter de forskellige blodtyper? Jeg ser frem til at læse dine bøger, som jeg har tænkt mig at købe! Det er rart, at der kommer nogle danske bøger om dette emne.

Det er i øvrigt ærgeligt, at der ikke er flere læger i Danmark, der går ind for denne diætform. Man ryger ud i mange diskussioner med læger og diætister, der regner blodtypediæten for nonsens. Min erfaring er, at mange nybegyndere mister motivationen p.g.a. dette.

Med venlige hilsener fra Unni


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 06.06.2004 kl.22:36
Det tager tid at sprede ny information, men blodtypekosten har mange spist i lang tid uden at vide det. Jeg har haft mange kloge patienter, der selv har været nødt til at finde ud af hvad de ikke kunne tåle. Jeg håber at min bog, der udkommer i morgen (Mad som medicin og blodtypekost), også kan forhindre unødvendige lidelser hos børn med blandt andet mælk- og glutenintolerance.
Du har ret. Denne teori giver os forklaringen på, at det, der er "basisk" for den ene blodtype, kan opfattes "surt" af en anden.
Venlig hilsen Vitamindoktor


Besvaret af: Kattedamen
D. 28.12.2011 kl.22:13
OK!!! Totalt åbenbaring!:) Jeg har været temmelig irriteret og undret mig MEGET over de ekstremt divergerende oplysninger mht. en hel del fødevarers evne til at danne enten syre eller base!! Så jeg bliver altså nødt til at kombinere det med blodtype-oplysninger?



Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms