Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Kartofler og andre mysterier

- indlægget er vist 6634 gange.

Oprettet af: FruMadsen
D. 08.03.2004 kl.11:55
Vi er for nylig begyndt at spise efter vores blodtype herhjemme. Vi er en type 0 og en type B i huset. Jeg er ret frustreret over at oversættelserne af bøgerne om blodtypediæten ikke er dækkende for almindelig dansk kost. Der skælnes fx mellem røde, hvide og søde kartofler. Hvad er søde kartofler? Er det aspargeskartofler eller hvad? Og hvad med sirup? Roesukkersirup - ganske almindelig dansk sirup i lys og mørk udgave. Hvem har godt af det?

Håber på svar - KGM


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 08.03.2004 kl.23:56
Jeg kan godt forstå din frustration. Bogen er meget amerikansk. Flere af de produkter den omtaler findes ikke hos os. Jeg har derfor skrevet en fordansket udgave. Den udkommer på forlaget PeoplesPress i København i maj måned. Den har titlen "Mad som medicin og blodtypekost." Her håber jeg du får svar på dine spørgsmå. I øvrigt kan du købe Sød-kartofler i mange helsekostforretninger, eller de kan skaffe dem. De dyrkes ikke på vore breddegrader.
Venlig hilsen Vitamindoktor


Besvaret af: kirsten bonnen rask
D. 24.11.2004 kl.12:28
Du fik vel ikke helt et svar. Sødekartofler har intet med almindelige kartofler at gøre - bortset fra, at de indeholder stivelse. Du kan få dem i de fleste grønsagsbutikker - i hvert fald i København - de smager ikke som kartofler, men har en fin sød smag - er rigtigt gode i smagen. Fås i flere udgaver. Flottest er dem, som er lidt røde i kødet.

Prøv en mousse som tilbehør til fex. lammekød eller oksekød. Bag dem i ovnen ved 100 - 125 grader i 1 time. Skræl dem. Blend dem med lidt 10 % yoghurt til en konsistens, som kartoffelmos, smag til med lidt chilipulver, frisk presset ingefær, salt og peber.

kirsten rask



Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms